Bal Arısı Zehri Çalıştayı

Düzce Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi iş birliği ile 3-5 Ekim 2024 tarihleri arasında  ''Ticari Değeri Olan Hayvansal Zehirler Çalıştayı - I / Bal Arısı Zehri'' başlıklı çalıştay yüz-yüze gerçekleştirilecektir. Türkiye'de bal arısı zehri üretimi, ar-ge ve pazarlanması gibi güncel ve gelecekteki sorunların ele alacağı bu çalıştayda bal arısı zehri ürünleri, doğru üretim teknikleri, sağlıkta kullanımı, tebliğ oluşturulması ve geleceği konularında katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Bakanlık, üniversiteler, özel sektör çalışanları ve arıcılar bir araya gelecekleri bu çalıştay kapsamında bal arısı zehrinin üretimi, sağlıkta kullanımı ve ihracatı başta olmak üzere zehir üretiminde, kullanımında ve satışında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine konuşularak sorunlara çözümler sunulacaktır.



11 Eylül 2024