Ülkemizde birçok kişi, sebze ve meyveleri mevsiminin dışında da tüketmek amacıyla geleneksel yöntemler ile evlerde konserve yapmayı tercih ediyor. Ancak ısıl işlemin yeterince ve bilinçli olarak uygulanmadığı bu konservelerin solunum kaslarının felç olmasıyla ölümcül sonuçlara neden olabileceğini biliyor muydunuz? Eğer merak ediyorsanız Gökçen İzli’nin web seminerine katılarak konu ile ilgili doğru bilgiye ulaşabilir, sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.
Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2016 yılında göreve başlayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçen İzli’ nin Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi alanında ve özellikle gıdaların kurutularak muhafaza edilmesi ile ilgili çalışmalarının yanı sıra, bu alanda lisans ve lisansüstü düzeyde dersleri bulunmaktadır.